Один з найуспішніших письменників світу, автор бестселерів «Американські боги» та «Книга кладовища», Ніл Гейман, став об’єктом звинувачень у сексуальному насильстві. Інформація про це з’явилася у подкасті Tortoise під назвою «Майстер: звинувачення проти Ніла Геймана», що складається з чотирьох частин та вийшов 3 липня 2024 року.

Звинувачення та реакція

За звинуваченнями, які охоплюють два десятиліття, письменник мав стосунки з молодими жінками, які працювали нянями для його дітей та були його прихильницями. Вони заявили, що Гейман вимагав, щоб його називали «майстром».

Скарлетт, 23-річна молода жінка, розповіла, що вона стала жертвою сексуального насильства після зустрічі з письменником у лютому 2022 року в його резиденції в Новій Зеландії, де вона працювала нянею для його дитини. Вона заявила, що стосунки були беззахисними та насильницькими, і її слова підтверджуються повідомленнями та нотатками, зробленими у той період.

К., інша жінка, розповіла, що вона зазнала грубого та болісного сексуального акту з Нілом Гейманом у 2003 році, коли їй було 18 років. За її словами, вона була невольною учасницею цих стосунків, які призвели до фізичних і психологічних травм.

Інше кінець спектру

Пісьменник відкидає звинувачення та стверджує, що всі стосунки здійснювалися за згодою всіх сторін. Обидві жінки не звертались із заявами до поліції, однак правоохоронні органи Нової Зеландії розпочали розслідування.

Ситуація залишається на високому рівні зацікавленості, і розслідування триває.