Міністри енергетики G7 домовились про скорочення залежності від російських поставок

Міністри енергетики країн Групи сім (G7) домовились про скорочення залежності від поставок російських товарів для їх ядерної енергетики. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на комуніке G7, прийняте під час зустрічі в Турині.

Зменшення залежності та диверсифікація ланцюгів поставок палива

У документі підкреслюється пристань лідерів G7 до зменшення залежності від поставок цивільних товарів з Росії та сприянню створенню диверсифікованих ланцюгів поставок палива, вільних від російського впливу. Крім того, G7 висловила намір допомагати країнам, що прагнуть до диверсифікації своїх енергетичних поставок.

Підтримка термоядерного синтезу та розвиток атомної енергетики

Також у документі зазначається зобов’язання підтримувати розвиток термоядерного синтезу як перспективного джерела енергії для майбутнього.

Росту чисельності робочих місць у сфері атомної енергетики та угода AUKUS

Прем’єр-міністр Великобританії Ріші Сунак готує план збільшення чисельності працівників у сфері атомної енергетики, що призведе до створення 40 тисяч нових робочих місць до 2030 року. У березні 2023 року Австралія, Великобританія та США уклали угоду AUKUS щодо забезпечення ВМС Австралії атомними підводними човнами.