Зустріч Кулеби та Блінкена на міністерському саміті G7

Сьогодні, 18 квітня, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся з Державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном на полях міністерського саміту G7 на Капрі. Головною темою обговорення було надання більшої кількості систем Patriot на Україну.

Під час зустрічі Кулеба висловив вдячність партнерам за надану допомогу у вигляді додаткових американських ЗРК Patriot. Він підкреслив важливість ролі США у забезпеченні України системою протиповітряної оборони та необхідність зупинення повітряного терору ворога.

«Сторони обговорили спільні глобальні зусилля для швидкого надання Україні більше систем протиповітряної оборони Patriot та ракет до них», — зазначає МЗС.

Міністри наголосили на важливості прийняття Конгресом США додаткового пакета допомоги для України, що буде сигналом сили і впевненості, а також сприятиме поліпшенню ситуації на полі бою.

«На полях міністерського саміту продовжується систематична робота над тим, щоб наші союзники якнайшвидше надали Україні системи протиповітряної оборони Patriot», — підкреслив Кулеба. «Ключовим елементом у цьому є послідовні та регулярні постачання засобів протиповітряної оборони».