Франція не буде висилати війська на Україну — Заява міністра закордонних справ

Міністр закордонних справ Франції в ефірі France Inter заклав, що Франція не буде висилати свої війська на Україну для безпосередньої участі в бойових діях. «Французи не будуть гинути за Україну. Ми не будемо висилати війська», — запевнив французький посадовець. Проте він зауважив, що «встановлено чіткі рамки: перемогти Росію, не ведучи проти неї війни».

«В цьому контексті нічого не виключено», — підкреслив глава МЗС. За його словами, глава Кремля Володимир Путін посилив ядерну загрозу через те, що партнери продовжують підтримувати Україну. Французький міністр додав, що «є форма стримування цієї загрози з боку Росії».

Можливість вислати війська на Україну розглядається у деяких країнах

Нагадаємо, що у понеділок, 26 лютого, прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що кілька країн-членів НАТО та ЄС обговорюють можливість направлення своїх військ на Україну після укладення двосторонніх угод. Він поспішив заявити, що Словаччина «не піде на такий крок», але поважатиме рішення країн НАТО, які згодяться ввести війська на Україну.

Пізніше про можливість вислати в Україну військових заговорив президент Франції Еммануель Макрон, а також прем’єр-міністр Франції Габріель Атталь також не виключив можливості вислати французьких військових на Україну.