Україна запускає програму співпраці з НАТО

Програма розроблена для виконання угод, досягнутих на Вільнюському саміті НАТО, нагадав Рустем Умеров. Узгоджений план передбачає більше 50 заходів у межах 17 цілей, які Україна планує виконати до кінця року. Міністр оборони України Рустем Умеров затвердив план заходів з реалізації адаптованої Річної національної програми (аГНП) співпраці з НАТО на 2024 рік.

Програма розроблена для виконання угод, досягнутих на Вільнюському саміті НАТО. Її ключовим пріоритетом є реформування сектору безпеки та оборони України. «Міністерство оборони України як координатор сил оборони повинно забезпечити системні зміни на шляху до вступу в НАТО. Виконання заходів з аГНП є одним із пріоритетів. Заходи програми враховують рекомендації експертів НАТО», — підкреслив голова відомства Рустем Умеров.

Узгоджений план передбачає більше 50 заходів Міноборони у межах 17 цілей, які мають бути виконані цього року. «Максимальна увага була приділена процесу моніторингу виконання заходів. Однак документ залишається гнучким інструментом, який підлягає щорічному перегляду пріоритетів на основі динаміки ситуації безпеки», — додав заступник міністра оборони України Станіслав Гайдер.

Як ми вже писали раніше, Загальний центр з аналізу, підготовки та освіти України та НАТО стане першим подібним інститутом, призначеним зміцнити співпрацю та обмін досвідом між Києвом та Альянсом.