Чутки про наступний флагманський чіп від Qualcomm починають набирати оберти, й вони передбачають досить потужний процесор. Поки ми всі чекаємо на офіційну інформацію, з’явилися витоки, що цей чіп вже знаходиться на стадії виробництва.

Очікувана відомість про Snapdragon 8 Gen 4

За останніми даними, наданими @negativeonehero, розробка Snapdragon 8 Gen 4 повинна завершитися в квітні, зразки будуть відправлені виробникам у червні, а масове виробництво почнеться у вересні. Очікується, що цей процесор буде виготовлений на 3-нанометровому техпроцесі. Припускається, що частота ядер складе 4,00+ ГГц, можливо, будуть представлені й розгінні моделі. Проте на даний момент енергоспоживання залишається досить високим.

Обіцянки щодо продуктивності

Стане важливим зазначити, що обчислювальна продуктивність штучного інтелекту та цифрового сигнального процесора Snapdragon 8 Gen 4 буде майже вдвічі вище, ніж у попередніх версій. Графічний процесор Adreno 830 також обіцяє бути швидше, ніж Apple M2 у тесті 3DMark Wild Life Extreme. Проте остаточне підтвердження прийде лише після тестування в реальних умовах.